Planeringsdag

Hur kan man bli så trött av att göra så lite? Idag var det planeringsdag för mitt lilla jobbgäng och även om vi egentligen inte gjort så mycket annat än att prata och fundera så är jag helt slut.

Idag har vi avhandlat vikten av att samverka, våra uppdrag och våra roller. Vi är fyra enheter som jobbar tight med varandra och ibland – eller rent av ofta – uppstår irritationsmoment då det är lite oklart vem som egentligen är den som ska ansvara för att jobbet utförs. Sådan irritation är helt klart ett störande moment och medför både mer arbete och en sämre arbetsmiljö. Vi var alla djupt eniga om att detta är ett problem men den enigheten medför inte att problemet blir lättare att lösa.

Dagen till ära var det jag som skulle hålla ihop planeringsdagen och det tar mer på krafterna än man kan tro att ha fullt fokus en hel dag. Men jag måste ändå säga att dagen avlöpte väl och vi gick därifrån med ett antal områden som vi identifierat där samverkanssvårigheterna ofta uppstår och där vi behöver bena ut ansvarsfrågan. En bra början på ett framtida gott samarbete tänker jag. Dessutom – Rom byggdes inte på en dag och man förändrar inte en kommunal koloss på en dag heller 😉 Man får helt enkelt ta några steg i taget!

Lönnlöv i trappen

18 reaktioner till “Planeringsdag

   1. Fniss hade du varit en nära vän som jag vet man kan skoja med skulle jag nog ha skrivit som kommentar: Din planeringsdag – inte undra på att du blir så trött av att använda den kroppsdel som så sällan aktiveras!!!! Hahahaha. Nu skrev ju det i alla fall……hoppas du ser humorn och inte blir stött

    Gillad av 1 person

     1. Hahaha. Men nej det finns ingen sanning i det påståendet. Tror det också kan vara kollegor som svävar ut för mycket i diskussionerna som kräver att du som planerare ska hålla rätt på alla vettiga tankar, och spåra in alla på rätt spår igen då kollegorna svävar ut i det blå…..
      😉

      Gillad av 1 person

 1. Det där känns igen … ja, med irritation mellan olika kommunala enheter som ska samverka alltså. Jag var ju kommunanställd i mitt sista jobb… inte i någon chefsställning, men jag minns att det ibland var en del tjafs mellan olika enheter.
  Det är tröttsamt med ansvaret att allt ska flyta på … ibland mer än fysiskt arbete. 🙂

  Gilla

  1. Ja det förekommer nog i alla kommuner men nu har jag gett mig 17 på att få ett slut på det hos oss – så slut det nu kan bli, lite tjafs och gnissel hör väl till också.

   Gillad av 1 person

 2. Hm … undrar var min kommentar tog vägen … kanske hamnade den i skräpkorgen ?
  Du har bytt tema igen ser jag – ta inte illa upp, men det ser dyster ut med en helsvart bakgrund …

  Gilla

  1. Japp det har jag. Bakgrunden är jag inte riktigt på det klara över än, provade en mönstrad men… jag kan nog hålla med om att det blir lite dystert, det får bli nästa projekt att hitta en som passar bättre 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Tror du är en mycket kompetent och drivande ledare. Så här vid årstidsbrytningar blir man lätt trött ju äldre man blir har jag märkt. Nu är du inte så gammal som jag, men jag tror ändå det påverkar en del. Naturligtvis kan det ligga andra saker bakom din trötthet. Håller med Anki om att denna bloggbakgrund är inte lik dig. Hoppas du får tid till att samla krafterna igen.

  Gillad av 1 person

  1. Jag har mina tröttperioder och hösten är en av dem – men just gårdagen var nog också präglad av en ovana att hålla fokus under så lång tid. Hösten är ju ofta hektisk på jobbet också vilket också sätter sina spår.
   Bloggbakgrunden ja… kunde inte bestämma mig riktigt, det ändras snart. Har i vart fall inget med sinnesstämning (om nu inte obeslutsamhet är en sinnesstämning) eller tröttheten att göra.

   Gilla

  1. Precis så är det, jag har ju ett mål i att komma runt alla svårigheter att samverka – när jag nått det ska jag banne mig byta jobb, säga upp mig eller… kanske mest troligt då det tar en lång tid att genomföra sådant – gå i pension 🙂
   Sov som en stock och ville inte vakna alls i morse, försov mig till och med 🙂 Tror hjärnan fick sin dos av vila!

   Gillad av 1 person

 4. Man kan bli väldigt trött av att fokusera starkt en hel dag så det är inte underligt att du blev lite sliten. Skönt att ni ändå kom fram till något och att ni är på väg att lösa problemen. Hoppas att det fortsätter gå bra när detaljerna ska utarbetas 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.