Säsongsrestaurangen har öppnat

Så har säsongsrestaurangen slagit upp sina portar för den här säsongen. Efter några frostiga nätter tänkte jag att det kanske var dags. Nu hoppas jag att gästerna väljer min restaurang och inte någon av de andra som finns här i närheten – de är nämligen vanligt förekommande här i byn!

Jag brukar vanligtvis inte mata småfåglarna vintertid. En anledning är att alla andra i byn gör det så hittills har det känts ganska onödigt. Men i år så utökas fågelrestaurangerna med ytterligare en här i byn och jag tror inte småfåglarna misstycker! Den första veckan står det talgbollar och fett med russin käckt serverat i kokosnötsskal på menyn. En baktanke med att mata de små liven är naturligtvis att kunna beundra dem på nära håll, kanske jag till och med kan få ett eller annat bra foto!

Detta bildspel kräver JavaScript.

21 reaktioner till “Säsongsrestaurangen har öppnat

 1. Bra gjort! Har alltid matat fåglarna men efter min mans bortgång bor jag i en lägenhet. Det är mindre trevligt att mata på balkongen.
  Istället köper jag talgbollar och fågelmat och hjälper på så sätt en granne som gärna vill mata men har en ansträngd ekonomi. Då är vi glada båda två 😀

  Gillad av 1 person

 2. Då är det bara att gratulera de bevingade små … en ny restaurang är ju alltid trevligt! Den kommer säkert att gå bra … den har ju en läcker meny! Min fågelrestaurang har en liknande meny, men med tillägg av jordnötter och solrosfrön – och den är fullsatt från morgon till kväll faktiskt 🙂
  Nu bara måste jag komma ihåg att tvätta köksfönstret!

  Gillad av 1 person

  1. Tror att menyn är lite liknande i många sådana restauranger. Efter en tur till storstaden igår kommer menyn att utökas med just solrosfrön och jordnötter här också, men det får nog bli till helgen tror jag.
   Köksfönstret ja… det skulle verkligen jag också behöva ta itu med 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Den kommer nog att bli välbesökt med en sån meny! Att fånga gästerna på bild är en god bonus. Jag har inte matat så länge, började när jag övertog mors fröautomat och sen kommer man på undan för undan vad man vill lägga till. Aptitliga bilder även för människor!

  Gillad av 1 person

  1. Jag hoppas det! De har börjat hitta hit redan så det blir nog finfint. Jo du, nog funderar man över menyn alltid – har redan varit igång och inhandlat mer även om jag ännu inte hunnit få ut det till fåglarna.

   Gilla

     1. När jag var liten hängde vi ut fläsksvål till fåglarna också, men det var ju på den tiden man hade fläsksvål – det är väl en vara som inte är så vanligt förekommande idag.

      Gilla

  1. Fåglarnas Michelin guide 🙂
   Jo här är det många som bryr sig om djuren i naturen. All fallfrukt går ut i skogen till rådjuren (och älgarna om de har lust) och fåglarna matas. Vissa kör också ut hö och halm i skogen – ingen här i byn dock för här finns ingen bondgård men från de närliggande byarna!

   Gillad av 1 person

 4. Härligt!! Vi har året-runt-servering i ”vår restaurang” men på vintern utökas menyn något. Tips om du tänker servera solfrosfrön är att köpa redan skalade. Dels drar skalet till sig oönskade gäster som möss och liknande. Dels så läste jag på div fågelsidor jag är med i på fb att i kylan tar skalandet mycket kraft från redan frusna och våta fåglar. Vi har nåt år testa billigt blandfrön med väldigt trista följder som åkertillväxt under och i närheten av restaurangen.
  Både maken och jag sitter året runt med kamerorna redo för att fota de små liven när det kommer på besök. Det är så himla mysigt. Underbara gäster att ha i sin trädgård.

  Gillad av 1 person

  1. Tack för tipset. Av en händelse har jag faktiskt köpt skalade frön, tänkte komplettera med oskalade men nu när du skriver så kanske jag ska låta bli det 🙂
   Det blir nog en del ”kamerahäng” i närheten av matningen även för min del kan jag tro 🙂

   Gillad av 1 person

 5. Det är kul att sitta och titta på alla besökare som kommer till fågelbordet. Det är perfekt att kombinera hjälp till fåglarna med fotomöjligheter 🙂 Jag har tidigare alltid haft liknande matningsanordningar men inte sedan jag flyttade. Dels för att jag inte kan sitta på mitt boplan och se trädgården och dels för att vi här är lite rädda för att locka till oss råttor. Tänker med vånda på den superråtta vi hade i källaren.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.