Äppel päppel piron…

Det är inte utan den gamla barnramsan (eller räkneramsa som det visst också kallas) dyker upp i huvudet på mig i min ojämna – men numera vunna – kamp mot fallfrukten. Herrejösses vilket fruktår det varit i år.

Men skam den som ger sig brukar det heta och till slut vann jag den bittra kampen och gräsmattan är numera helt befriad från fallfrukten. Några envisa rackare hänger förvisso fortfarande kvar i träden men den mängden är marginell i förhållande till vad vi burit ut i skogskanten till rådjurens stora glädje. Själv kan jag känna mig nöjd med att helgens motion är i hamn, precis som förra helgen och helgen dessförinnan. Nu får jag väl försöka komma på någon annan bra motion framöver men det reder sig nog kan jag tro, snart är vintern här och snöskottningen med den. Innan dess blir det en hel del lövkrattande också så särskilt oroad över att motionstillfällena ska sina är jag inte 🙂

Blomstren i trädgården har minskat rejält, förmodligen på grund av de frostnätter vi haft. Frostnätter som känns ganska avlägsna nu när sommarvärmen har återvänt med stormsteg. En och annan tapper blomma finns dock kvar som mina krasse som stoiskt vägrade att blomma under sommarens torka men som tar igen det nu. Ganska små och ynkliga men inte desto mindre vackra!

Krasse
Höstblommande krasse

När jag ändå är i farten bjuder jag på ett krassefoto i repris från förra helgen också, även det en helg som i stor utsträckning tillbringades utomhus om än under kyligare förhållanden!

DSC00278
Ännu en höstblommande krasseblomma – fotad förra helgen

Klicka på fotona för att förstora dem – de gör sig oftast bättre i större format!

14 reaktioner till “Äppel päppel piron…

 1. Varit hemma hos äldstesonen idag för att gratulera hans yngsta på födelsedagen. Då vi var ute på tomten var det i t-shirt ochbarfota, så nog har det varit en jättefin dag.
  Helt galet men nu har de fått smultron på tomten igen och plommonträdet har börjat blomma om igen!
  😀🤗

  Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Ha ha… det använder sonen nu 🙂 Jag tyckte det var ganska obekvämt att ha på mig så nu får han prova en stund. Kanske jag tar tag i det igen men samtidigt tycker jag att jag fick en ganska bra bild av hur jag rör mig och äter så jag har ett bra utgångsläge om jag vill utveckla det framöver (känner ingen större lust med det just nu faktiskt).

   Gillad av 1 person

 2. Ja Herrejösses! Otroligt mycket frukt har det varit så jag är glad att maken har skött det. Men hur det ser ut på torpet återstår att se, vi far dit i morgon för höstjobb. Väldigt vacker bild på den gulblommiga krassen, får lite tankar om att det kanske jag ska så till sommaren, förr hade jag alltid krasse.

  Gillad av 1 person

  1. Jag förstår inte hur det kan ha blivit så mycket frukt – först avsaknaden av insekter (tyckte jag i alla fall men med facit i hand så måste de ju rimligen ha varit igång ändå) och sen torkan. Märkligt men inte desto mindre sant!

   Gillad av 1 person

 3. Underbara höstiga bilder!! Och visst blir det mycket motion med all frukt vi fick i våra trädgårdar. Och om vintern bjuder på lika mycket snö som den förra…, ja, då får vi rejält med styrkepass 😉
  Härliga vardagsmotionsövningar :). Sådan motion som jag gillar. Föredrar vardagsmotion framför gym bland svettiga medmänniskor… Motionen man har hemma ger dessutom en massa härlig friskluft. Härliga höst! Ja, förutom dom små påträngande krypen vi har i skogen då men annars 😉 Ha en finfin vecka och helg.

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! ja naturen, och trädgården, kan bjuda på en hel del motion. Fattar bara inte hur det kunde bli så mycket frukt ett år som detta!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.