En härlig höstdag!

Dagen bjöd på härligt väder, inte solskensmässigt kanske men väl temperaturmässigt. Här har vi haft runt 18-20 grader, det är bara att tacka vädergudarna och passa på att njuta i fulla drag!

Dagen börjades som nästan alla helgdagar nuförtiden – med trädgårdsarbete. Det råder ingen som helst brist på vare sig äpplen eller lönnlöv och allt måste ju tas omhand. Inget ont som inte har något gott med sig, det är utmärkt motion!

Fallfrukt
Fallfrukt i trädgården – observera att detta är INNAN jag krattat ihop dem inte efter som man kanske kunde tro
Lönnlöv i trappen
Lönnlöv i trappen!

Trädgårdsarbete i all ära men jag ville ha lite mindfulness också – ut i skogen bar det av för att njuta av höstfärger, svamp och härlig höstluft.

Färgstarka lönnlöv
Färgstarka lönnlöv
Färgstarkt
Blad med lite annorlunda höstfärg – men nog så vackert!
Höstig småsvamp
Småsvamp med höstig bakgrund
Småsvamp
Mer småsvamp
Svamp med fjäll
En annorlunda småsvamp

Inte behöver jag känna mig ensam ute i markerna heller, sällskap kan man alltid hitta. Jag kände mig en aning betittad och ser man på vilka som kikar fram mellan grässtråna.

Rådjur
Inledningsvis var det en nyfiken rådjurshind men ganska snart…
Rådjur med kid
… kikade hennes kid fram också!

Som om jag inte fått tillräckligt med frisk luft och mindfulness så hörde syster av sig och ville ha sällskap ut i svampskogen. Nog för att jag egentligen har sådant jag behöver ta tag i men en extra sväng i skog och mark är inget jag tackar nej till 🙂

Svamp
Svampplockning på agendan

Det där med mindfulness blir det kanske inte så mycket med när bushunden är med men hennes sällskap uppväger helt klart den bristen 😉

Suki2
Bushunden spanar efter ekorrar

Det var min lördag i bilder det – en bra och härlig lördag. Hur var din lördag?

Som vanligt gör sig fotona bäst om du förstorar dem, klicka bara på dem så får du se dem i större format!

18 reaktioner till “En härlig höstdag!

 1. Fint att kunna titta på (och nästan lukta på) hösten genom dina ögon (och näsa). Har hållit mig inomhus idag, men hoppas komma ut i morgon. Upptäckte just hur bra dina arkivsidor under resp kategori är med en liten bild och ett kortare text av inlägget. Ska försöka göra detsamma på min blogg. Anar att det gäller att ha en statisk förstasida.

  Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Nej ingen statisk förstasida, det är temat som har den funktionen. Det går säkert att fixa med en statisk förstasida också men så är inte fallet här!

   Gilla

 2. Vilket härligt höstpotpurri du bjuder på i form av bilder! Det där med höstlöv: jag bara älskar att gå omkring med näsan i backen och hitta det ena lövet vackrare än det andra, tänk vad naturen kan skapa. Din lövtrappsbild är så dekorativ, löv vet var de ska falla. Och så svamparna, jag antar att det blir till att ligga lågt för att fota dem så som du gör, så snygga bilder. Rådjur i högt gräs eller i sädesfält är så där klassiskt romantiskt, jättefina bilder på dem.

  Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Det är mycket ”djupdykningar” när jag är i farten, tur jag är någorlunda rörlig än och kanske än mer tur att ingen hör hur jag stånkar och stönar när jag ska upp och ner i skogen 🙂
   Jag lyckades nog skrämma de där två rådjuren, de låg och vilade i höggräset tror jag men for upp när jag kom stånkandes genom gräset 🙂

   Gilla

   1. Haha! Jag har blivit försiktigare med att lägga mig raklång med all värk jag har, men senast häromdagen låg jag raklång på en stig i skogen.

    Men du hann fot dem i alla fall. Jag blir alltid så ställd när jag ser ett djur, står bara och glor.

    Gillad av 1 person

 3. Kanon fina bilder! Man blir ju bara lycklig när man dessutom får rådjur framför linsen. Gräset i förgrunden passar så bra till dessa skygga djur. Himla fina småsvampar och toppen bild på bushunden. Min lördag var fantastisk men utan kamera. Nu halkar jag lite efter med bloggbesöken men det var värt det 😀

  Gillad av 1 person

  1. Tack snälla du!
   Ja ibland har man turen med sig – och också handlingskraften. Hur många gånger har man inte blivit ståendes och glo på djuren som passerar framför näsan på en utan att få upp kameran och fota???
   Livet kan vara nog så fantastiskt utan kamera också, ibland är den till och med ivägen!
   Inte lätt att hänga med när jag får upp farten! Det blir många inlägg ibland – inga alls ibland, sån är jag 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.