Gysinge bruk

Igår besökte vi Gysinge för att se det i höstskrud. Kanske inte så färgstarkt som vi trott men vad gör det – Gysinge är vackert ändå!

Vi begav oss inledningsvis till de gamla järnvägsbroarna och fick oss en riktigt skönt höstpromenad. Därefter stod självaste bruket på agendan där vi också tog oss en liten fika vid Café Udden. Sämre kan man ha det en vanlig höstsöndag!

Skyltat
Skyltning för den vilsne – här hittar du vägledning för att ta dig runt Gysinge bruk.
Så långt ögat når
Mängder med gamla brukslängor kan du hitta här – längor så långt ögat kan nå!
Krokiga smedjan
Baksidan av Krokiga Smedjan – byggd för att följa älven, eller är älven ”omstyrd” för att följa byggnaden? Det får jag nog aldrig veta 🙂
Bro i Gysinge
I Gysinge är det gott om broar. Gångbroar – som här på bild – men också gamla järnvägsbroar och nygamla och gamla broar för biltrafik.
Nya fördämningar
Här och där pågår arbete med att göra nya ”fördämningar” i älven till nytta för vissa fiskarter. Här på bilden är en av de nya ”fördämningar” som gjorts, denna precis utanför Café Udden och alldeles ovanför forsarna.
Samling vid kanten
Lönnlöv i Dalälven
Under lönnen
Lönnlöv innan de trillat i älven 😉

Hösten till trots är det många blommor som ännu tycker att livet är värt att leva och jag kan som vanligt inte motstå att fånga dem på bild!

Blomster i Gysinge
Något slags hortensia som växer framför herrgårdsbyggnaden.
Blomster i kvarnen
Höstgula blomster i den gamla kvarnen
Baldersbrå
Baldersbrå vid älvkanten

För att se fotona i större storlek – klicka på dem! Än är det inte riktigt slut på foton från Gysinge med omnejd, fler foton från Sevedskvarn kommer inom kort!

12 reaktioner till “Gysinge bruk

  1. Jag kan bara än en gång konstatera att det finns mycket fint att se vid Gysinge. Vackra omgivningar och gamla fina byggnader att vandra omkring bland. Det blev många fina foton på både natur och hus 😀

    Gillad av 1 person

  2. Härliga höstbilder från det vackra Gysinge! Jag har ju bara varit där på sommaren, men visst är det en plats att återvända till alla årstider!

    Gillad av 1 person

  3. Fina höstbilder på både byggnader och växter! Lönnlöven som glöder blir man bara glad av. Jag har helt missat dessa sevärdheter när jag besökte byggnadsvården, får ta och reparera den missen snart.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.