Sommarhjälte och röksvamp

En höstdag i trädgården var vad som bjöds en dag som denna, inledningsvis med fallfrukt och lönnlöv och senare med lite blomster och svamp. Svampen tillhör förvisso inte trädgårdsväxterna men den får hänga med på bild i alla fall!

DSC00278
En tapper sommarhjälte som blommar än, det har sina fördelar att växa under ett stort skyddande träd när höstfrosten smyger sig på 😉

Efter ett smärre slagsmål med en rosbuske nu på eftermiddagen tänker jag ägna resten av kvällen åt att slicka mina sår (inte bokstavligt talat så klart, tror det finns bättre sätt att ta hand om dem än att slicka på dem) 🙂

Runda svampar
Små runda svampar i skogsbacken bakom huset – vad jag kan googla mig till så är det gyttrad röksvamp som jag fångat på bild.

 

10 reaktioner till “Sommarhjälte och röksvamp

 1. Haha, vi som har eller har haft hundar brukar kanske bli lite som dem men det är ju bra att du inte slickar på dina sår i bokstavlig mening. Men ta hand om dem så att de inte blir infekterade 🙂 Efter att ha kämpat med taggig buske så var det ju tur att du hade lite ögonfägring att njuta av. Söt blomma och fin bild även på svamparna.

  Gillad av 1 person

  1. Sant! Nej, inga slickade sår men jag har pysslat om dem en aning. Det är nog ingen större fara men visst 17 svider de en aning, det gör ju alltid rostaggsföranledda sår.
   Tack! Att ta fram kameran ibland är en utmärkt ursäkt för lite vila i slitet i trädgården 😉

   Gillad av 1 person

 2. Aj … taggiga buskar kan ge onda revor i skinnet, så det är bra att ta hand om dem … men kanske är det dumt att slicka på dem 🙂
  Vacker krasseblomma som fortfarande blommar … och visst är det gyttrad röksvamp! 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Ha ha… till slut har jag lyckats pricka in namnet på en svamp alldeles på egen hand (google räknas inte) 🙂 Lite stolt är jag allt!
   Ja den är tapper den lilla krassen, förmodligen för att den växer i skydd av min lönn – torrt och tråkigt men skyddat från frosten.
   Ingen fara alls med småsåren, kanske just för att jag lät bli att slicka på dem 🙂

   Gillad av 1 person

 3. På tal om röksvamp så hittade barnbarnet sådana igår. Han tyckte det var kul att det rök om dem när han petade på dem med en sten! 🙂 Det finns mycket att upptäcka såväl i trädgården som i skogen! 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Att tampas med rosor ger ofta rivet skinn, de vet att försvara sig, haha. Roligt med växter som fortsätter blomma, hos mig är det just rosorna som envisas. Läckra bilder!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.