Visbyfoton

Här kommer en samling foton från vår Gotlandsvecka, nu med Visby i fokus. Under veckan hyrde vi en trevlig liten lägenhet i Visby, strax öster om ringmuren. Promenaderna i Visbys backar blev färre än tänkt mest på grund av värmeböljan som svepte över ön (liksom i resten av landet) men också för att vi helt enkelt roade oss med annat!

Somliga foton har varit med förut här på bloggen, somliga är nya. En salig blandning helt enkelt!

S:t Görans kyrka får ett eget litet galleri. Kyrkoruinen är belägen utanför, strax norr om, ringmuren och fick ett besök under en av mina kvällspromenader.

18 reaktioner till “Visbyfoton

  1. Härligt – medeltidsveckan bjuder nog på en hel del skoj för både stora och lite mindre människor 🙂
   Gävle är en vacker stad! Bor ganska nära men är där alldeles för sällan.

   Gilla

  1. Tack John – Gotland, och kanske framförallt Visby, är fantastiskt i sig. På så sätt lätt att föreviga på ett positivt sätt 😉 Väl värt ett besök! Men jag föreslår att man åker lite utanför den värsta turistruschen, jag var där i slutet av augusti förra året – betydligt mindre trängsel!

   Gillad av 1 person

  1. Ja Visby är vackert. Är inte helt säker på att det är den som kallas kärleksstigen men någon annan tänkbar stig har jag inte hittat. Uppe vid nordöstra ”hörnet” av muren börjar den i alla fall. Släpa med maken du 🙂

   Gilla

 1. Fantastiska bilder från Gotland … en del känner jag igen sen vi var där för många år sedan, men kärleksstigen missde vi. Nu var vi ju inte så mycket just i Visby, utan letade svamp och ordnade svamputställning 🙂
  Brandkåren med sina röda dörrar är läcker … och solnedgången … wow!

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket!
   Det är vackert i Visby men även vi spenderade mer tid utanför murarna än innanför. Några foton hann jag med trots allt! Det finns mycket att se på hela ön så nog kan man fylla sin tid utan problem när man är där!

   Gillad av 1 person

 2. Jag har ju aldrig varit på Gotland men jag har sett mycket av det 😉 Måste vara härligt när motiven bara skriker på uppmärksamhet. Växten som klamrar sig fast är igen ett ”naturens under”. Helt otroligt var den får sin näring ifrån. Ruiner är spännande och vackra precis som dina bilder.

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket!
   Det råder ingen som helst brist på motiv på Gotland, inte ens för en fantasilös själ som mig. Ha ha, ja den kom i repris en sväng den växten (något slags murgröna tror jag), den växer i södra delen av Botaniska trädgården om du besöker Visby någon gång.

   Gilla

 3. Vilka njutningsfulla foton du bjuder på från min nuvarande hemmastad. 🙂 Jag förstår att du inte hade lust att springa i de kuperade gränderna under dagarna förra sommaren. Du fick med den mest fotograferade gränden i Visby – Fiskargränd. Din bild får mig att längta efter när rosorna blommar där igen. Igår gick vi på gatan. Då var den ödslig och mer grå. Sommaren 2018 minns jag mest som ett evigt packande i en bastu i Ystad.
  M v h Bosse

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.