Hej då lägenheten

Så var det dags att säga adjö till lägenheten, en dag nere i Visby innerstad väntar innan det är dags att köra på färjan får återtransport till fastlandet. En vecka går fort när man har roligt.

Idag invigs medeltidsveckan så jag tror inte vi kommer att ha några som helst svårigheter att roa oss till dess färjan går sent ikväll. Men nu är det dags att packa ihop det sista och tömma lägenheten. Nu tar vi oss innanför ringmuren och ser efter vad denna dag har att erbjuda!

Muren

13 reaktioner till “Hej då lägenheten

 1. Medeltidsveckan … den skulle vara roligt att få uppleva! Haha … jag som inte ens får ändan ur vagnen och tar mig till Söderköpings Gästabud …
  Ni får säkert en innehållsrik dag 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Vi gjorde en gång en tur med en av finlandsfärjorna (just den färjan brukar göra några specialkryssningar på sommaren) och stannade bl a till över dagen i Visby. Det var mitt under medeltidsveckan så lite tog vi del av den. Ungarna fick rida på hästar och det var en del ”konstigt” folk på stan. Men så mycket mer upplevde vi inte av det utan vi strosade mest omkring, tog en glass och hade det skönt 🙂
  Du kommer säkert att ha mycket mer att rapportera om och det ska bli kul att läsa 😀

  Gillad av 1 person

  1. ”Konstigt” folk fanns det gott om och tolkningarna av vad som ska föreställa vara medeltid var många (allt från stenåldermänniskor till 17-1800-talsdamer). Ohyggligt mycket folk var det i alla fall så vi höll oss lite i utkanten. Att sitta nere vid strandpromenaden och låta havsbrisen svalka en är kanske en aktivitet som passar mig bättre än att trängas med folk 🙂
   Hemma igen kl. 4 i natt i alla fall – 12 grader ”varmt” när vi kom hem, viss skillnad mot de tropiska nätter med dryga 24 grader vi haft på Gotland 😉 Men skööönt!

   Gillad av 1 person

 3. jag skulle då inte vilja vara där under medeltidsveckan. det är ju så mycket folk, och folksamlingar har jag svårt för. men du har haft en fin vecka med mycket sten. men om stenen är i form av fina byggnader funkar det bättre, eller hur?

  Gilla

 4. Vad trevligt att jag upptäckte dina inlägg från Gotland. Fina bilder därifrån. Ska dit till sommaren tillsammans med mannen, våra 3 tjejer med sina sambos. Vi ska fira mannens och min 40 åriga bröllopsdag tillsammans med alla. Har hyrt ett stort hus i en vecka.innanför murarna till oss. Har varit på Gotland en gång tidigare. Var nästan 40 år sedan. Minns att där var så fint.

  Gillad av 1 person

  1. Det är väldigt fint där, i år var det tredje gången på bara ungefär ett år vi var dit (förra sommaren, förra vintern och nu i somras). En förklaring till de täta besöken är att sonen pluggat där nere i omgångar och vi har – högst frivilligt och efter erbjudande från oss – bistått med lite skjuts 🙂 En riktigt bra ursäkt för att få komma dit på semester!
   Nu ska sonens flickvän plugga i Rom… inte för att vi erbjuder skjuts dit kanske men vi erbjuder oss – även här högst frivilligt – att komma på besök 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.