Tröttsam värme

Värmen och den höga luftfuktigheten vi har här medger inga stora utsvävningar, det räcker inte orken till. Men roa sig kan man göra ändå och igår kväll och idag har vi sammanstrålat med en gammal skolkamrat som bosatt sig här på ön. Många timmar har spenderats till att ”komma ifatt” och gå igenom allt som hänt genom åren – trevlig och minst sagt roande!

På förmiddagen idag tog vi en sväng runt studenternas arkeologiska undersökning (utgrävning) i Butle för att se hur det går. Utgrävningen är öppen för allmänheten att besöka så vem som helst kan ramla in och kika runt lite. Den pågår i tre veckor till om någon är i krokarna!

Utgrävning

Några fantastiska fynd hade de inte gjort när vi var där (kanske inte så konstigt det hade ju bara gått två och en halv dag) men vi hann bara därifrån innan det första ”riktiga” fyndet gjordes. En vacker pärla! Den fick vi nöja oss med att se på bild men kul att det börjar ta sig när de slitit därute på fältet i denna värme!

Ett par timmars siesta stod på agendan efter utgrävningsbesöket, jag börjar tro att vila är lika viktigt som vatten i den här värmen 😉

Efter det lurade den återfunne skolkamraten iväg oss på något som ingen av oss varit på förut. Vi besökte Visbytravet. Något helt nytt för mig och efter den här dagen så tror jag att jag vågar säga att det var en engångsföreteelse också. Visst var det kul men jag var nöjd efter det att tredje loppet var kört, då återstod sex lopp till…

Trav

Någon storspelare på hästar behöver jag inte heller fundera på att bli. Här nedan ser ni hur en rad inte ska se ut men ett rätt lyckades jag pricka in i alla fall. Nu är det ju egentligen inte jag som ska ta åt mig ”äran” av att en häst prickades in, jag köpte ju faktiskt bara en andel i ett andelsspel 😉 56 kronor fattigare återvände vi till lägenheten, trötta men ganska belåtna med dagen trots allt!

V5

14 reaktioner till “Tröttsam värme

  1. Och jag som trodde vi var ensamma om att inte besökt en travbana 🙂
   Nu har vi gjort det i alla fall och fick absolut inte blodad tand. Trav är inte min grej och inte spel på hästar heller 🙂 Men lite kul att ha varit där i alla fall!

   Gilla

 1. Spännande med utgrävningen … synd att ni inte var med och såg pärlan. Trav har jag nog aldrig förstått mig på … har varit på Mantorp en gång och det räckte 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Ja det var lite synd men jag har sett den på bild i alla fall!
   Trav är inte min grej det heller men nu har jag varit och sett det ”live” och det får nog vara bra med det!

   Gillad av 1 person

 2. Jag är inte avundsjuk på de flitiga stackare som sitter i solen och letar fynd. Men vad jag tycker spelar ju ingen roll utan det är deras tyckande som betyder något. Förmodligen trivs de och tycker att det är spännande 😀 Vätska och siesta är två måsten de här dagarna.
  Kul att träffa en vän från skoltiden 🙂 Nu har du i alla fall fått uppleva travet och kan lägga ännu en erfarenhet till alla andra. När jag bodde i Halmstad (när jag var 6-14 år) bodde vi de sista åren i närheten av travbanan. Alla under 18 år gick in gratis så det blev träffpunkten på lördagarna. Många minnen, men inte från spel utan från mer spännande saker. Som t ex första pojkvännen (väldigt oskyldigt och rart).

  Gillad av 1 person

  1. Nej de har de inte lätt där ute på ängen i solskenet men idag har vädret varit lite snällare (bara 28,5 grader) med betydligt lägre luftfuktighet.
   Ja det var kul, det var jättelänge sedan vi sågs. Han minns inte så mycket av oss i skolan då han varit med om en riktigt allvarlig olycka och fått en hjärnskada som gör att minnet är lite suddigt – men så glimtar det till ibland 🙂 Trevligt hur som helst att ses igen.
   Trav är inte min grej, det vet jag nu. Men kul att ha gjort det en gång i alla fall. Travbanor kan nog användas till mycket 🙂 Inte minst som en träffpunkt för ungdomar!

   Gillad av 1 person

  1. Jo det har vi gjort ändå – men lite för att vara oss 🙂
   Det är en sommarkurs i grävteknik men utgrävningen är ”riktig” (de flesta är färdiga arkeologer som går kursen för att få extrapoäng och erfarenhet – sonen t.ex. blev färdig i våras men vill ha lite erfarenhet till CV:t). Just där har det pågått utgrävningar under en lång tid (regelbundet från 2013 men första starten var nog redan 2002) och de kommer att fortsätta under lång tid. Det är en gammal by som grävs ut (har använts i olika perioder så det är blandad ålder på fynden).

   Gillad av 1 person

    1. Det är väl det han tänker sig att jobba med framöver – men det är hård konkurrens om jobben så han behöver alla erfarenheter han kan få. Till hösten börjar han på mastern i arkeologi också – utan den får han nog inga jobb, att bara ta kandidaten räcker inte långt i den branschen.

     Gillad av 1 person

 3. Ser att alla studenter har hatt på sig. De är kloka! Kul att de hittade en pärla. Det sporrar att fortsätta antar jag. Trav har jag aldrig sett. Bara hört i över 15 år. Det fanns en bana inte långt ifrån min arbetsplats. Är ingen vän av sport där djur använts.
  Har haft något roligare för mig än internet de sista två dagarna. Försöker komma ikapp 😀

  Gillad av 1 person

  1. Ibland hittar man roligare saker att göra 😉
   Ja de är kloka och det är väl också en rekommendation från universitetet att ha hatt på. Många av dem sitter ju i gassande sol hela dagen så de behöver ju ha något som skyddar huvudet och nacken!
   Trav har jag inte varit på förut och tror inte jag kommer att gå igen. Men nu har jag varit och tittat i alla fall!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.