Folhammars naturreservat

I söndags gav vi oss iväg mot Gotlands västra kust och Folhammars naturreservat som ligger drygt en kilometer nordost om Ljugarn. Ett område som förmodligen är mest känt för sina raukar, normala år finns det en hel del växtlighet att se också men i år är det så torrt så många av växterna har torkat bort eller blommat över.

I väntan på det antågande åskvädret så var luften otroligt kvav och värmen nästan olidlig så promenaden runt området blev kortare än den normalt skulle ha blivit men några foton fick vi med oss hem trots allt!

Blåeld

Folhammars raukområde

Kust med raukar

Rauk

Tapper buske

Vill man så går det att växa på de mest otroliga ställen!

Raukar Folhammar

13 reaktioner till “Folhammars naturreservat

  1. Femton år är inget i det här sammanhanget 😉 De där raukarna har nog ganska många år på nacken och ser nog ungefär likadana ut nu som då!
   Vädret var inte det bästa så vi blev inte så långvariga men vi har å andra sidan utforskat massor med raukområden vid det här laget så det kvittar kanske 😉

   Gilla

 1. Jag gillar verkligen raukar 😀 De är spännande och inbjudande. Man får lust att klättra upp på allihop. Gotlands kritvita, släta stenar, som de på första bilden, är också något jag gillar. Jag har ett helt gäng sådana här hemma 🙂 Mysiga miljöer att vandra omkring i men jag hade nog också kortat ner promenaden lite.

  Gillad av 1 person

  1. Just nu känns det som vi har sett raukar så det räcker – det är ju trots allt tredje gången på mindre än ett år som vi är här 🙂
   Men det är vackert här, riktigt vackert. Nu sitter vi och funderar över vad den här dagen ska användas till (utöver tvättandet som precis är avklarat).

   Gillad av 1 person

 2. Oh, det där området gillade jag verkligen! Blev helt betagen i alla vackra stenar, både större och mindre. Men förstår att det kan bli för mycket av det goda. Jättefin bildserie!

  Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Raukar är häftiga – men nu är det tredje gången på mindre än ett år vi är här och många raukfält har besökts (Digerhuvud, Folhammar, Holmhällar m.fl. m.fl.) så det känns som om det är dags att se lite annat också 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.