Beundrat algblomningen

Idag har vi beundrat algblomningen – och lite annat smått och gott i Visby innerstad. Algblomningen (eller bakterieblomningen som det väl egentligen är) är kanske inte så mycket att beundra men fascineras av den kan man trots allt.

Dagen till ära gav vi bilen lite välbehövlig ledighet, är det någon som slitit under denna semestervecka så är det den. Vi tycker nog den är väl värd lite ledigt i värmen. I stället tog vi apostlahästarna in till Visby innerstad och skrotade runt en god stund, varmt är bara förnamnet så efter att ha knallat ner för alla backar blev det en lång paus på strandpromendaden – för att beundra algblomningen som sagt 😉

Algblomning

Men nog fanns det en hel del annat – vackrare – att se också. En sväng runt Fiskaregränd är ett måste så klart!

Fiskargränd

Ringmuren i sig är också väl värd att beundra en aning men så många foton blev det inte för det var verkligen packat med folk i innerstan denna vackra – men varma – sommardag!

Ringmuren

Kärleksstigen

Det blev många glass- och vätskestopp innan vi var uppe på toppen igen och kunde passera ut genom Dalmansporten och återvända hem för en välbehövlig dusch och sen lite siesta. Siesta har jag aldrig riktigt förstått mig på förut men nu, i den här värmen, börjar jag förstå poängen med en liten vilopaus när det är som varmast!

16 reaktioner till “Beundrat algblomningen

 1. Trots algblomning så är havet oftast vackert. Det blå vattnet mot de vita strandstenarna och så några gröna tuvor av alger – det blir fina kontraster 🙂
  Visby är ju känt för sina rosor och den andra bilden visar varför. Jättetjusigt!
  Fina foton överlag. Några folktomma platser hittade du i alla fall 🙂
  Siesta är en bra vana. Jag tar ofta en liten vilostund mitt på dagen och särskilt nu i värmen 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Jo vackert är det trots bandet av alger som syns ute till havs. Rosorna får man inte missa 🙂
   Ja det var väl de folktomma platser som fanns det där – Fiskargränd fick jag allt vänta lite för att få till utan människor 🙂

   Gilla

 2. Algerna är som äckligast då det blir som stora täcken av alger. Hörde att de redan försvunnit i Nynäshamn. Där jag bor har algerna inte försvunnit ännu, men där jag badar är det som ett sund in där algerna ännu inte trängt in.
  Hoppas ni kommer att hitta många tillfällen till bad UTAN alger.
  Jamen det är ju s himla vackert inne i Visby med alla rosor.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Det ligger ett band av alger där ute men på andra håll är det helt fritt från alger (bakterier), det beror väl på hur det blåser kan jag tro.
   Visby är en vacker stad på många sätt – rosorna gör inte saken sämre!

   Gillad av 1 person

 3. Siesta är underskattat, tar ofta en siesta när det är varmt. I tunnelbanan i Barcelona och Madrid hade man förr i tiden fyra rusningstider, morgon å kväll, samt därutöver en rusning kring siestan då många åkte hem för att äta lunch och knoppa en stund.

  Gillad av 1 person

    1. Ja det är väl så – för sent så är inte mycket öppet. Vi var här i slutet på augusti förra året, då var det mesta – men inte allt – öppet fortfarande.

     Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.