Lugnt och hektiskt

En dag med en väl avvägd blandning av en lugn period och en mer hektisk sådan. Inledningsvis såg elavbrottet här på ön till att vi tog det lilla lugna, skrotade mest runt och reflekterade över hur effektivt bristen på el slår ut alla möjliga samhällsfunktioner. Sen mer hektiskt när sonen med kompis fick sin lägenhet som de ska husera i under de kommande fem veckorna – allt som mellanlandat i vår lägenhet skulle iväg och mat skulle inhandlas.

Någon egentlig plan för dagen hade vi inte, i vart fall inte utöver att förflytta sonens prylar från ena änden av Visby till den andra framåt kvällen. Det enda vi egentligen tänkt att vi skulle göra var att ta oss in till innerstaden och ta en drink framåt kvällskvisten – vilket var det enda vi inte orkade med. Nu tror jag, eller jag vet med en relativt stor säkerhet, att Visby står kvar även i morgon kväll och drinkar lär väl serveras då också.

Här har det varit kopiöst varmt trots att det både regnat rejält och att åskan mullrat på både igår och idag. Luftfuktigheten är hur hög som helst och vad man än gör så blir man rejält svettig – en känsla som är sådär måste jag erkänna. Det kan ju vara kul att känna sig fräsch mer än fem minuter efter det att man duschat. Vi lyckades få tag i ett par fläktar som vi kan ha här i lägenheten i alla fall så nu ser vi fram emot en lite svalare natt än den som nyss var. Nu ska jag återgå till att klura på vad vi gör av morgondagen innan sängen väntar på en ganska trött tant!

Ringmuren Visby

Foto från igår!

17 reaktioner till “Lugnt och hektiskt

  1. Tack John
   Det finns verkligen mycket att se här. Nu när allt praktiskt är avklarat så blir det semester för hela slanten och därmed fler foton.

   Gilla

 1. Alla du möter är lika svettiga så om du bara själv står ut så är det ingen annan som tänker på att just du är svettig 😉 Men jag håller med om att det inte känns så vidare värst kul. Du får ta till dig mitt mantra som jag upprepar när jag tycker att det är jobbigt: det brinner i alla fall inte här.
  Hoppas luftfuktihet och värme går mot lite bättre så att ni orkar se och göra allt ni har tänkt. Den där drinken låter ju ganska svalkande ändå…

  Gillad av 1 person

  1. Jo så är det så klart! Tror faktiskt att luftfuktigheten är något lägre idag, känns ”friskare” i luften kan jag konstatera efter en lugn morgon/förmiddag på balkongen. Vi får se hur det är när vi ger oss ut ”på tur” vilket det är dags för alldeles snart!
   I kväll blir det nog en svalkande drink inne i Visby – om vi inte har hittat på något så vi är alldeles för trötta för det så klart!

   Gilla

 2. Jag har precis lyckats göra en iskaffe och känner mig så nöjd slurpandes på den. I min barndom sa min mamma ”det finns alltid de som har det värre” och de sa hon när man låg och väntade på operation, tandläkarbesök och överhuvudtaget med allt som satt på tvärsen. Sista gången hon sa det var till min syster när hon led av smärta från cancern hon senare dog av. Då fräste min syrra ”det har väl inte jag någon nytta av”, så sant, så sant.

  Gillad av 1 person

 3. Varenda gång jag har duschat tänker jag att det känns precis så som det gjorde när jag bodde i Nigeria. När man fick de få plagg på sig igen var man lika svettig som innan 😀
  Hoppas ni kunde njuta av en drink eller två och att fläktarna gjorde nytta.

  Gillad av 1 person

  1. Ja visst är det en hemsk känsla. Men, det är väl bara att vänja sig och se glad ut 🙂
   Inga drinkar, vi orkade inte iväg och så blir det nog i kväll också. Men en kvällspromenad ska jag nog få till 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.