Hitresta, installerade och uttröttade

Ett långt dygn börjar lida mot sitt slut – slut för min del, för mitt resesällskap tog dygnet slut för en dryg timme sen. Tre slagna hjältar sover gott trots den relativt tidiga kvällen. Vår resa började ju mitt i natten för att ta oss till Nynäshamn och den tidiga morgonfärjan till Gotland. Sen har allt gått sin gilla gång så det är faktiskt inte så konstigt att de är trötta – mer märkligt är det att jag inte sover jag också 😉

TorkaVi möttes av ett Gotland i strålande sol och en tryckande värme som inte var att leka med. Ett Gotland som, vilket vi knappast trodde var möjligt, lidit än mer av torkan än vi gjort hemmavid. I väntan på att få vår lägenhet försökte vi roa oss bäst vi kunde vilket inte var det lättaste i den värme som rådde. Att påstå att det var varmt och kvavt är helt klart en underdrift.

Inledningsvis bestämde vi oss för att köra tvärs över ön och kika runt lite i Ljugarn där vi pausade för en glass. Sen styrde vi kosan mot Folhammars naturreservat och fick oss lite raukar till livs. Det är också där som fotot här ovanför på de torra markerna är fotat.

Raukar Folhammar

Ungefär här började krafterna tryta av flera skäl. Ingen av oss hade sovit ordentligt, värmen var oerhört påfrestande och flera av oss började dessutom bli hungriga. Men, ett litet stopp till blev det innan vi återvände till Visby. Sonen och hans kompis var givetvis lite nyfikna på vart grävkursen ska ta plats så vi tog oss en lite sväng till Butle också!

Vid Butle

Här fick vi också träffa några andra som, vad jag förstår, tänker delta i utgrävningarna. Jag tror de är gamla ringrävar som varit med förr – särskilt som grävningarna så att säga tar plats på deras hemmaplan (läs i fårhagen).

Får i Butle

Gänget hade full koll på oss men gjorde sig inga ansträngningar för att umgås, jag antar att de som vi sparar på energin i värmen!

Hur kul det än var att besöka Butle och se vart de ska hålla hus de kommande veckorna så var det dags att få något i magen. Vi återvände till Visby och till den lilla kvarterskrog där sonen intog en och annan middag när han bodde här. En härlig uteservering bidrar helt klart till en hög mysfaktor där. En god, men ganska tidig, middag intogs ackompanjerad av regnets trummande och åskans mullrande. För det var med det vädret som med alla andra väder nuförtiden – allt eller inget. Regnet fullkomligt öste ner och åskan parkerade som det kändes mitt över oss. Det är med andra ord inte fullt så torrt i markerna längre som när vi anlände hit i morse.

Hörde för övrigt att det regnat rejält även på hemmaplan och att Uppsala mer eller mindre blivit översvämmat. Men översvämningar eller ej, regnet behövs – både här och där hemma. Nu höll det inte i sig mer än 45 minuter vilket är alldeles för lite, sen kom både solen och värmen tillbaka med full kraft. Men än så länge kan jag se en och annan rejäl vattenpöl här utanför – en minst sagt glädjande syn!

Till slut fick vi också tillgång till lägenheten vi hyrt och den var faktiskt en riktigt glad överraskning. Varm som attan men i övrigt en riktigt fin och fräsch lägenhet, sämre kunde vi definitivt ha fått det. Sonen och hans kompis gör oss sällskap den här natten men redan i morgon får de sin egen lägenhet och sen ser vi väl inte mycket mer av dem kan jag tänka mig. När resesällskapet en efter en troppade i säng tog jag mig en härlig kvällspromenad ned till de centrala delarna av Visby och njöt av den relativa svalkan som kvällen bjöd på och nu gör jag nog bäst i att följa deras goda exempel – det är ju en ny underbar dag att ta tag i imorgon också 🙂

Ringmuren

17 reaktioner till “Hitresta, installerade och uttröttade

 1. hade det bara varit ett bildinlägg så hade jag tänkt att ni har det väldigt fint och skönt. Men när jag läser känner jag mest medlidande med er som kämpade på i hettan och fukten. Trots värmen och torkan så är ändå gotland en vacker ö med hur mycket fint som helst att titta på. Hoppas luften blev lite lättare att andas efter regnet.
  Ja, Uppsala har fått mer än sin beskärda del av nederbörd. Min son har skickat bilder på en hiss som stannar i vatten på bottenvåningen och på folk som flyter omkring i badringar mellan trapporna på centralen 😉
  Ett härligt ljus i den fina kvällsbilden 😀
  Hoppas att nattsömnen blev god.

  Gillad av 1 person

  1. Fint är det men igår var det olidligt kvavt, lite väl kvavt idag också men betydligt bättre. Har faktiskt inte gjort många knop än i dag men det gör inte så mycket det heller, vi har ju semester 😉

   Gillad av 1 person

  1. Fast vi hade ganska kul mitt i allt 🙂 Tur man har lite humor. Vi sov gott trots att värmen är näst intill olidlig i lägenheten. Hittade några fläktar i dag (tro det eller ej men det fanns några kvar) så vi tror nog att vi får en drägligare temperatur i natt får jag hoppas.

   Gilla

    1. Det trodde inte vi heller men det ordnade sig med det! Tur det för det är rysligt varmt här i lägenheten!
     Vet inte om man kan säga att vi har tur med oss – varje gång vi kommer till den här ön blir hela ön strömlös. Vi kanske har tur men undrar om alla andra tycker det är turligt 😉

     Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.