Trolltyg i stubbhuset

Stubbe

När vi förflyttade oss mellan husen vid Nostalgimuseet fångade den här stubben mitt intresse och nyfiken som jag är måste jag givetvis genast sticka in näsan för att se efter vad som fanns där. Tankarna gick omedelbart till ”Trolltyg i tomteskogen” även om själva tomteskogen lyste med sin frånvaro.

I brist på tomteskog får det bli trolltyg i stubbhuset i stället, stubbhuset var ju bebott – av troll. Möt några av stubbhusets innevånare. Trollmor och trollfar satt i godan ro på en liten stubbe (i stubben).

Trollmor och trollfar

En busig trollunge klättrade runt bland bråten med en lycklig min över hela trollansiktet.

Troll

En och annan tomte och fler i släkten troll fanns där också, men de spar vi till ett annat tillfälle. Som jag nämnde i inlägget om Nostaligmuseumet i Domarbo så hittade man saker överallt – till och med utomhus i en gammal stubbe!

Det fanns också sådant som fångade mitt intresse men som museet inte alls kan ta åt sig äran för. Som vanligt finner jag naturen själv fascinerande, kanske mer fascinerande än de flesta museum. Som den här gigantiskt stora tickan (även om storleken är svår att få på bild då det inte finns något att relatera till) om det nu är en ticka alls, kanske någon slags svamp av annat slag.

Ticka

8 reaktioner till “Trolltyg i stubbhuset

 1. Det är verkligen inte lätt att upptäcka dem på den första bilden och ändå klickade jag på den så att den blev stor. Jättekul att du fick se trollfamiljen och de verkade inte bli rädda av att en stor människa stack dit en kamera 😀

  Gillad av 1 person

 2. Vilken trevlig stubbe! Tänk vad man kan hitta!
  Svampen är en ticka – fjällig ticka heter den och den kan bli enorm – exemplar uppåt 80 cm i diameter finns dokumenterade! Lär vara ätlig som ung, men det har jag inte testat 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Just där kan man nog hitta precis vad som helst 🙂
   Se där, fjällticka var det ja. Av någon anledning räknade jag kallt med att få veta vad det var när du hittade hit 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.