En kväll vid älven

Gårdagen var – liksom denna dag – olidligt varm. Vi tog en tur in till Uppsala för att sen krascha i soffhörnet här hemma, helt dränerade på energi. Men en siesta i värmen gör gott så framåt sena eftermiddagen fick vi lite liv i våra gamla kroppar igen. En fikakorg packades och sen bar det iväg mot älven. Denna kväll hamnade vi på Ön, närmare bestämt vid Sandsnäs. Vi hittade en egen liten vrå av världen (eller i alla fall stranden) och ägnade några timmar åt att njuta av livet!

Har man inte annat att roa sig med så kan man alltid betrakta fåglarna. De höll igång och som vanligt när det kommer till måsfåglar så drog de sig inte för att tigga lite mat. Nu fick de inget av oss men jag lovar att de som hänger vid den här stranden är minst sagt välgödda!

Vad det rör sig om för sorts fåglar ska ni inte fråga mig om. Jag gissar på att det är en alldeles vanlig mås men jag antar att Melker eller John är bättre lämpade att precisera det närmare!

Efter ett dopp i älven och lite gofika vid stranden kunde vi ge oss hemåt igen och känna att värmen ändå inte är så tokig – men det var då det, den känslan är faktiskt redan glömd 😉

17 reaktioner till “En kväll vid älven

 1. Väldigt vackra bilder! Jag kan berätta att vi i Jönköping har inte fått mycket regn under maj-17 juli em. Något litet ett par gånger. Men så i eftermiddag har vi fått TRE ordentliga åskskurar, även om de inte varade så himla länge så var det skönt, Det känns som om det rensat luften en hel del. Vi har också, förstås, haft olidligt hett…

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Nej det är snustorrt i markerna nu. Tror nog det ser ungefär lika ut i hela landet. Jag är minst sagt avundsjuk på era åskskurar… men förr eller senare ska det väl bli vår tur också 🙂
   Synd bara att åskan också startar bränder både här och där, såg att det pågår ett 80-tal skogsbränder i vårt avlånga land idag. Det är ju helt galet!

   Gillad av 1 person

    1. Visst är det så, vi har inte riktigt beredskap för den här typen av väderlek. Jo jag hörde att både norrmän och italienare ska komma till vår hjälp, norrmännen kanske redan är här men italienarna skulle nog dyka upp i morgon vad jag förstod!

     Gillad av 1 person

 2. jag föredrar också ställen där man får vara för sig själv, stora badstränder undviker jag som pesten. erat egna ställe ser helt underbart nu, så jag förstår att ni stannade där länge. och en picnickorg gör inte saken sämre.

  Gillad av 1 person

  1. Nej det är mysigare att få rå sig själv än att trängas – men det är en ”officiell” badplats bara en liten bit bort. Men längs älven är ju stränderna så långa så det finns inga som helst skäl att trängas med andra!

   Gilla

  1. Ja det var skönt att komma iväg och svalka sig lite. Och de svenska stränderna är inte att förakta – många gånger bättre än en strand på någon Kanarieö till exempel.

   Gilla

 3. Väldigt vackra bilder! Det är lyckan att hitta en egen liten vrå som dessutom är så vacker.
  Jag bor inte så långt ifrån Jönköping och vi fick 30 minuter regn!! som kylde ner luften till 16 grader (kl. 20.00). Så gott som helst.

  Gillad av 1 person

  1. Det är fint där – det finns för övrigt många fina ställen häromkring, älven gör många kringelikrokar här 😉
   Åååhhh jag får medge att jag är avundsjuk – riktigt avundsjuk till och med. Låter härligt med frisk och fräsch luft efter ett rejält regn!

   Gillad av 1 person

  1. Lite svårt att se med en halvusel fotograf bakom kameran 😉 För mig är alla sådana fåglar fiskmåsar – eller måsar i alla fall men jag tror nog du har mer rätt än jag 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.