Ulva kvarn

Här kommer fler foton från vår söndagstur till Ulva med omnejd. Själv har jag hunnit med en liten svacka sedan söndagen, jag måste ha stoppat i mig något mindre hälsosamt för i går eftermiddag däckade jag med feber och magkrämpor. Som tur är repar man sig fort från sådana krämpor och idag är jag som ny igen. Skönt det för gårdagen var ingen rolig dag!

Förutom plastkonsten besökte vi så klart självaste Ulva kvarn, ett riktigt smultronställe strax utanför Uppsala. Dit har jag varit många gånger förr så vi gick inte in denna gång utan passade på att njuta lite mer av omgivningarna i stället.

Ulva kvarn baksida
Ulva kvarn sedd från baksidan

I själva kvarnen ryms bland annat ett café, en glashytta och en antik- och loppisbutik bland annat. I byggnaderna runt omkring huserar bland annat en silversmed, ett konstnärskollektiv och annat smått och gott. I just den glashyttan har jag köpt många presenter – både till mig själv och andra. Där kan man hitta fantastiskt vackra skapelser som i vart fall jag uppskattar mycket!

Men, söndagen till ära ägnade vi som skrivet mest åt omgivningarna.

Fallet vid Ulva kvarn
Fallet framför Ulva kvarn (fotat från baksidan)

Framför kvarnen finns ett mindre vattenfall vilket jag får förmoda en gång i tiden användes för att driva kvarnen som då var i full drift. Idag är det nog mest där för vårt höga nöjes skull. Vattenståndet är här – liksom på många andra håll – lågt men inte så lågt som man kunde tro med tanke på den torka som råder!

Vatten vid Ulva kvarn
Vatten vid Ulva kvarn

Omgivningarna är rysligt vackra och många var de familjer som valt just Ulva kvarn som sitt utflyktsmål i söndags. Picnicfiltarna duggade tätt och det fanns inte så många skuggiga partier som var lediga. De som inte infann sig i tid fick nöja sig med platser i gassande sol vilket kanske inte blir så trivsamt i längden.

Fjärilstillhåll
Fjärilar i mängd

Invid vattnet hittade vi det här gänget. Som det ser ut gillar de den fuktiga sanden i strandkanten – inte så konstigt med tanke på att det var så varmt! Inte så långt därifrån flockades människor vid en annan strand – nämligen vid Storvadsbadet*. Människor och djur är inte så olika varandra vid närmare eftertanke 😉

Kanske det rent av finns badplatser som ligger närmare Ulva än denna men det var denna jag kom på nu i en hast!

13 reaktioner till “Ulva kvarn

  1. Ja det var det. Lite intressant att gå runt och frysa i den här värmen men det är ju så feber fungerar. Petade nog i mig någon bacill skulle jag tro. Hur som, nu är jag piggelin igen och inväntar semestertider så någon nöd går det då inte på mig 😉

   Gillad av 1 person

 1. wow, vilken häftig fjärilsbild. Jag skrattade vid jämförelsen med oss människor på stranden 😀 Klockrent!
  Usch, stackare som genomled en sådan dag. Det är bland de västa sjukdomar jag kan tänka mig. Jag klarar mycket men magen ska helst hålla sig frisk. Skönt att det gick snabbt över.
  Jättefina bilder från Ulva kvarn. Jag blir lite sugen på att åka dit. Både för naturen och för glasprodukterne. Jag gillar också glas och skulle gärna titta in i den butiken 🙂 Kanske kan lura med sonen när jag besöker honom.
  Kram

  Gillad av 1 person

 2. Sverige sommartid – finns det något som går upp emot vårt kära land? Vackert, allemansrätt, många vackra platser att besöka… många museum gratis inträde och en kunskapskälla inom många områden! Ja, jag älskar verkligen Sverige den här tiden på året…. under de mörkaste månaderna är det inte lika ljuvligt, men inget jag funderar över just nu! Fortsätt njut av allt du upplever!

  Gillad av 1 person

  1. Tack det ska jag göra!
   Som du säger, Sverige är otroligt vackert så här års men jag gissar att utan den tråkiga vintern så skulle vi inte uppskatta den här tiden på året så mycket som vi gör! Hur trist den än är!

   Gillad av 1 person

 3. ännu ett fint och intressant ställe att besöka! ett ställe med allt. men en får nog ta det när det är mindre folk. fjärilsbilden var kul! dom vill nog svalka sig också. och så behöver dom dricka vatten.

  Gillad av 1 person

  1. Jag vet inte om det brukar vara så mycket folk där som det var i söndags i vanliga fall. Men finvädret lockar väl ut folk ur gömmorna så klart! Ett mysigt ställe att gå runt på i alla fall.

   Gilla

  1. Tack och tack!!
   Ja den blev lite kul – något spännande var det där. Tror de föredrar fukt framför vatten för vattnet flyter förbi precis intill platsen där de sitter.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.