Konstutställning vid Ulva

Igår hamnade vi vid en konstutställning vid Ulva kvarn, utställningen går under namnet Plast vilket ni snart kan se inte är ett så märkligt namnval. Själv är jag ingen konstkännare eller ens särskilt intresserad av att besöka konstutställningar men just denna väckte en del funderingar – runt mänsklighetens plastförbrukning. Precis vad avsikten är med utställningen förmodar jag!

Plastgubbe vid Ulva
Vår plastkonsumtion – se skylten nedan!
I döda fiskars sällskap - platsgubben
Tänkvärt namn på en figur som påvisar vår plastkonsumtion

Det fanns många olika konstverk att titta på, några få blev förevigade under vår lilla tur runt Ulva kvarn.

Vissa av dem hittade jag inget namn på, kanske inte så konstigt med hänsyn tagen till placeringen av konstverket!

Namnlös konst
Frigolitfigurer i ån vid Ulva kvarn

 

20 reaktioner till “Konstutställning vid Ulva

 1. Kanske inte de vackraste konstverk jag har sett men de gör så att man tänker till. Eller påminns om det man redan har tänkt på. Det gillar jag. Att göra konst för att ge folk tankeställare om något viktigt 😀

  Gillad av 1 person

  1. Ja en tankeställare behövs nog hos många av oss. Själv försöker jag hålla nere plastförbrukningen så gott det går – men lätt är det inte!

   Gillad av 1 person

   1. Samma här. Jag köper plastkassar när jag handlar, men de använder jag till soporna så de förbränns. På apoteket har jag slutat att at någon kasse, om det inte är mycket mediciner. Stoppar de i jackan om de får plats.

    Gillad av 1 person

    1. Jag försöker undvika plastkassar helt och hållet – inte alltid möjligt men jag gör så gott det går. Likaså försöker jag undvika att köpa inplastade grönsaker men… det är näst intill omöjligt ibland!

     Gillad av 1 person

 2. Vilken bra idé! Har precis sett en video vad plast ställer till med för de vilda djuren. Hemskt! Det har pratats om det i väldigt många år. Ändå blir det mer och mer. Köpte kålrabbi för några veckor sedan. Varenda en! inplastad.

  Gillad av 1 person

 3. en ickevacker, men ack så viktig konstutställning. plasten ställer till med så otrolig mycket skada på djur och natur. vi har plastbantat i flera år och undviker att köpa plastprodukter om alternativ finns. och absolut inga fleecekläder får ingå i garderoben, utom ett par gamla tröjor som maken har kvar.
  så, bra att du gjorde ett inlägg om detta!

  Gillad av 1 person

  1. Ickevacker var ett bra ord 😉 Men viktig som du skriver. Vi behöver nog tänka till lite. Jag försöker också undvika plast men ibland är det nästan hopplöst omöjligt.

   Gilla

  1. I alla fall jag gör det, men nu hade jag ju redan börjat fundera på det där med plast innan så jag kanske var extra mottaglig. Men kanske utställningen väcker ytterligare några andras medvetenhet!

   Gilla

   1. Iofs är det väl så att redan intresserade och engagerade går på en sådan utställning. Utmaningen ligger i att få ”de andra” att förstå allvaret.

    Gillad av 1 person

    1. Utställningen var ju utspridd över hela Ulvaområdet så några andra än oss redan medvetna ska de väl kanske kunna nå. Sen var ju verken kanske inte de vackraste så man stannar ju inte till för den skull. Snarare för att man undrar vad det är för märkliga ting…. 🙂

     Gilla

     1. Sant, så var det ju. Det hade jag redan glömt! Hahahaha…
      Vi får hoppas på att fler reagerade och agerar. Hur som, snart är det för sent. Vansinnigt!

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.