Sevedskvarn i maj

Här kommer sista inlägget från vår Kristi himmelsfärdsdagsturné. Många stopp och ännu fler foton blev det!

Sevedskvarn är en vacker plats alldeles i närheten av Gysinge, det var också här vid Sevedskvarn jag fotade den häckande kanadagåsen. En gång i världen fanns här en vattenkvarn men numera är platsen mest känd för sin vackra natur. Här, precis på gränsen mellan Uppland och Gästrikland, har jag tillbringat många timmar med att ”bara vara” och njuta av vad naturen har att erbjuda! Och njöt var precis vad jag gjorde när jag på Kristi himmelsfärdsdag var där på en liten visit.

Landskapsgräns

Tar jag till höger om landskapsgränsen trillar jag i älven i Uppland och tar jag till vänster trillar jag i älven i Gästrikland. Går jag rakt fram trillar jag i älven på landskapsgränsen. Hur jag än väljer blir jag blöt! Så jag tog det säkra före det osäkra och gick tillbaka upp på bron för att hålla mig torrskodd 😉

Gamla brofästen nygammal bro

Här syns resterna av en av de riktigt gamla broarna (bara brofästena finns kvar) i gott sällskap av en mer nygammal bro. Den nya bron (som vid det här laget har ganska många år på nacken) går några kilometer österut.

Nygamla bron över älven

Ännu en av de nygamla broarna. Är det något det finns gott om i Gysinge så är det broar, gamla, nygamla och relativt nya 🙂

Plats för picnic

Picnic på ett brofäste i det gröna. Motsvarande ände av den gamla bron syns i bakgrunden av landskapsstenen högst upp i inlägget.

Sevedskvarn

Som jag ovan nämnde bjuder Sevedskvarn på vacker natur i stora mängder. Alldeles till höger finns ett vindskydd med grillplats med en helt klart rofylld utsikt över älven där den flyter fram. Jag tänkte först skriva att älven ”stilla flyter fram” men med det höga vattenstånd som är nu så är det inte riktigt sant, vattnet forsar i stället fram med en oanad hastighet.

Vattenmassor vid Sevedskvarn

2 reaktioner till “Sevedskvarn i maj

  1. Ja, dina fina bilder visar att det verkligen är vackra trakter du vandrade omkring i. Så härligt att tillbringa en skön försommardag där 😀 Jag är väldigt glad för att du valde att inte trilla i älven åt något håll. Det kunde ha blivit lite tråkigt. Skönt att du kom därifrån både torrskodd och välbehållen 😀

    Gillad av 1 person

    1. Ha ha… i vart fall hade det varit uppfriskande för hu så kallt vattnet var. Det är väl smältvattnet norrifrån som kommer med fart och inte har hunnit värmas upp nämnvärt alls.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.